Ιστορικό

Σύντομο Ιστορικό του Σταθμού

Από το 1923 ξεκίνησε μία προσπάθεια εγκατάστασης ραδιοφωνικού πομπού. Το 1938 λειτούργησε στην Αθήνα ο πρώτος εθνικός ραδιοφωνικός σταθμός ενώ το 1945 ιδρύθηκε το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, διακρίνοντας τα πολλαπλά οφέλη της προσφοράς του Ραδιοφώνου, μιας και μπορούσε να δώσει πάρα πολλά λειτουργώντας ως ένα είδος άμβωνα, ξεκίνησε τους σχεδιασμούς από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, για την δημιουργία σταθμού.

Μετά από πολλούς αγώνες το όραμα της ιδρύσεως Ραδιοφωνικού Σταθμού από την Εκκλησία της Ελλάδος έγινε πραγματικότητα τον Φεβρουάριο του 1989. Από τότε, πολλές ήταν οι Μητροπόλεις που θελήσανε να συνοδοιπορήσουνε σε αυτή την ραδιοφωνική πορεία και δημιουργία.

Τον Άυγουστο του 2002 έγιναν τα εγκαίνια του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου "Από τον Άμβωνα της Σύρου και με τα Κύματα του Αιγαίου" και ταυτόχρονα να παρουσιάστηκε το πρώτο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του σταθμού.

Με τις πολύτιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δωροθέου και την αγάπη όλων των ακροατών, από το 2002 μέχρι και σήμερα, ο ραδιοφωνικός σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου 95,4 FM συνεχίζει δυναμικά την πορεία του.

Η εμβέλειά του καθ’ όλη την διάρκεια της προσφοράς και της παρουσίας στο χώρο των ερτζιανών έχει βελτιωθεί και επεκταθεί σε ολόκληρο το νότιο Αιγαίο. Ταυτόχρονα, μέσα από τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και με τη δυνατότητα που δίνει το διαδίκτυο, το πρόγραμμα του  Ρ/Σ της Ι.Μ. Σύρου 95,4 FM φτάνει πλέον σε κάθε γωνιά του πλανήτη και προσφέρεται έτσι σε όλους τους φίλους ακροατές σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σήμερα ο Ρ/Σ της Ι.Μ. Σύρου 95,4 FM  κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα  Εκκλησιαστικά ραδιόφωνα της χώρας και ανάμεσα σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του νότιου Αιγαίου.

Από το 2002 μέχρι και σημερα ο σταθμός έχει δώσει στους ακροατές του ένα ενδιαφέρον σε θεματολογία πρόγραμμα με περισσότερες από 50 εκπομπές.

Ο Ρ/Σ της Ι.Μ. Σύρου 95,4 FM εκπέμπει το πρόγραμμα με κύριους θεματικούς άξονες και ζώνες τις ακολουθίες της Εκκλησίας μας, ενημερωτικές εκπομπές, ειδήσεις, γνωριμία με την Ορθόδοξη πίστη, ανθρώπινες σχέσεις και επικοινωνία, Εκκλησία και κόσμος, Βυζαντινή, παραδοσιακή, κλασσική μουσική, γνωριμία με τις μορφές των Αγίων, λογοτεχνία κτλ.

Οι συντελεστές, και οι παραγωγοί του Ρ/Σ της Ι.Μ. Σύρου 95,4 FM προσφέρουν ανελλιπώς με πάρα πολύ αγάπη, αφοσίωση, υπευθυνότητα και μεράκι, ώστε να δίνουν στους ακροατές την καλύτερη ποιότητα σε ραδιοφωνικές εκπομπές που φτάνουν μέσα από τους δέκτες τους ως ζωντανή επικοινωνία, ορθή ενημέρωση, πνευματική ωφέλεια και ψυχαγωγία.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα

Καλή Ακρόαση

Σχόλια